Privatumo politika

Privatumo politika

1.      BENDRA INFORMACIJA

1.1.         UAB „Laisvalaikio Dovanos“ (toliau – Bendrovė arba Mes) šia privatumo politika (toliau – Privatumo politika) nustato asmens duomenų tvarkymo sąlygas naudojantis Bendrovės, veikiančios kaip Duomenų valdytojos, valdoma interneto svetaine www.laisvaikiodovanos.lt (toliau – Interneto svetainė), Bendrovės teikiamomis paslaugomis bei yra taikoma bendravimui socialiniuose tinkluose Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn. Privatumo politikos nustatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą Jums norint pasiekti mūsų teikiamą turinį ir/ar paslaugą, nepaisant to, kokį įrenginį (kompiuterį, mobilųjį telefoną, planšetę, televizorių ar kt.) naudojate.

1.2.         Duomenų valdytojo rekvizitai:

UAB „Laisvalaikio Dovanos“

P. Vileišio g. 18, Vilnius LT-10306

Įmonės kodas: 300012393

PVM kodas: LT100000935518

A/S: LT897300010095074459, AB Swedbank

Tel.: (8 5) 203 4400

El. p.: gdpr@laisvalaikiodovanos.lt

1.3.         Prašome atidžiai perskaityti Privatumo politiką, nes, kiekvieną kartą lankydamiesi Mūsų Interneto svetainėje, sutinkate su sąlygomis, aprašytomis šioje Privatumo politikoje. Mūsų Interneto svetainės lankytojų duomenys renkami laikantis galiojančių Europos Sąjungos bei Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų bei kontroliuojančių institucijų nurodymų. Taikomos visos protingos techninės ir administracinės priemonės tam, kad surinkti duomenys apie Interneto svetainės lankytojus būtų apsaugoti nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų.

1.4.         Asmenys, kurie yra jaunesni nei 16 metų, negali teikti jokių asmens duomenų per Mūsų Interneto svetainę. Jei esate asmuo, kuris yra jaunesnis negu 16 metų, prieš pateikdami asmeninę informaciją turite gauti savo tėvų arba kitų teisėtų globėjų sutikimą.

 2.     KOKIĄ INFORMACIJĄ APIE JUS RENKAME IR KAIP JĄ NAUDOJAME?

Kokiu tikslu renkame asmens duomenis?

 

Kokius tiksliai duomenis renkame?

Kokia BDAR sąlyga remiamės tvarkydami jūsų asmens duomenis?

 

Kiek laiko šiuos duomenis saugome?

1.1. Elektroninės prekybos vykdymo tikslu.

-       Vardą, pavardę;

-       Pristatymo vietos adresą;

-       Telefono numerį ir el. pašto adresą. Reikalinga sutartinių įsipareigojimų vykdymui (pvz., susisiekimui dėl užsakymo detalių), bet ne tiesioginės rinkodaros tikslu;

-       Mokėjimo duomenys (mokėjimo paskirtis ir būdas, mokėjimo suma, banko pavadinimas, mokėjimo registravimo ir patvirtinimo duomenys). Reikalinga užsakytų prekių apmokėjimui per pasirinktą išorinę elektroninių atsiskaitymų sistemą. Mokėjimo operacijų tvarkytojas (žiūrėti Politikos 3 dalį) renka saugiai šifruotus jūsų kreditinės ar mokėjimo kortelės duomenis. Ši informacija nėra prieinama UAB „Laisvalaikio dovanos“;

-       Pirkimo istorija (jeigu susikuriate paskyrą);

-       Dovanos gavėjo vardas, pavardė, adresas, telefono ryšio numeris ir elektroninio pašto adresas (jeigu pageidaujate įsigytą paslaugą (dovaną) padovanoti;

-       Vykusi komunikacija;

 

Sutarties vykdymas ir jos sudarymas (BDAR 6 str. 1(b))

 

Teisėtas interesas sudaryti, vykdyti sutartį su kita sutarties šalimi, pasitelkiant jos atstovą (sudarant, vykdant sutartį, siekiant su juo susisiekti, jį identifikuoti, pasirašyti dokumentus ir pan.) (BDAR 6 str. 1(f))

10 metų nuo pirkimo operacijos atlikimo dienos, išskyrus atvejus, kai yra būtinybė duomenis saugoti ilgiau, pavyzdžiui, apginti teisinius reikalavimus.

1.2. Vartotojo paskyros sukūrimo tikslu. Jeigu norite matyti savo užsakymų istoriją, mokėjimo informaciją, stebėti savo užsakymų būklę ir nepildyti savo duomenų kiekvieną kartą formuojant naują užsakymą, galite susikurti registruoto vartotojo paskyrą. Jei turite „Facebook“ paskyrą, galite užsiregistruoti jos pagalba.

 

Registracija per „Facebook“ paskyrą.

Registruojantis per „Facebook“ paskyrą, iš Laisvalaikio dovanos svetainės būsite perkelti į „Facebook“ svetainę ir paprašyti įvesti savo „Facebook“ paskyrų prisijungimo duomenis.

 

Įvedus „Facebook“ prisijungimo duomenis, mums perduosite savo viešo profilio informaciją (savo vardą, pavardę, lytį, Facebook profilio nuotrauką).

 

Jeigu nenorite perduoti šių duomenų, registruokitės be Facebook paskyros.

 

Registruojantis be Facebook paskyros būsite paprašyti įvesti šiuos duomenis:

-       elektroninio pašto adresą (privaloma)

-       slaptažodį (saugomas šifruota forma)

 

Tiek registruojantis Facebook pagalba, tiek atskirai, vartotojui išsiunčiamas laiškas dėl registracijos patvirtinimo, siekiant sumažinti svetimų asmens duomenų naudojimo riziką.

 

Paskyra kuriama turint Jūsų aktyviais veiksmais išreikštą sutikimą (BDAR 6 str. 1(a))

Jūsų paskyros duomenys saugomi visą laikotarpį, kol Jūs naudojatės mūsų paslaugomis. Jūsų sutikimą bei jo įrodymą mes galime saugoti ir ilgesnį laikotarpį, jeigu to reikia, kad galėtume apsiginti nuo mums pareikštų reikalavimų, pretenzijų ar ieškinių.

 

1.3. Siekdami informuoti apie mūsų teikiamas paslaugas ir teirautis Jūsų nuomonės apie tai naujienlaiškio pagalba (tiesioginė rinkodara)

Renkame Jūsų el. pašto adresą bei informaciją apie jūsų veiksmus su naujienlaiškiu (pvz., ar atidarėte naujienlaiškį, kokias nuorodas spaudėte ir pan.)

 

Kai užsiregistruojate mūsų svetainėje, mes prašome Jūsų sutikimo tvarkyti elektroninio pašto adresą rinkodaros laiškų siuntimui. Rinkodaros laiškus gausite tik jei būsite davę tam sutikimą, kurį galėsite bet kada atšaukti paspaudę kiekviename naujienlaiškyje esančią prenumeratos atsisakymo nuorodą.

 

Dėmesio! Jūsų duomenų apsaugos tikslais naudojame dvigubą tapatybės patvirtinimą. Tai reiškia, kad įvedę savo el. paštą adresą, gausite tapatybės patvirtinimo reikalaujantį laišką. Tik paspaudę laiške esančią nuorodą būsite įtraukti į prenumeratorių sąrašą.

 

Turėdami Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1(a))

Jūsų duomenys saugomi tol, kol patys neatsisakote naujienlaiškio prenumeratos arba kol mes nenusprendžiame konkrečiam prenumeratoriui naujienlaiškio nebesiųsti. Toks sprendimas priimamas įvertinus naujienlaiškių atidarymą (skaitymą). Jeigu asmuo naujienlaiškių nebeatidaro (nebeskaito), Bendrovė kasmetinės prenumeratorių duomenų bazės revizijos metu tokio asmens elektroninio pašto adresą pašalina iš prenumeratorių sąrašo ir naujienlaiškių nebesiunčia.

 

Dėmesio! Kiekviename naujienlaiškyje pridedame prenumeratos atsisakymo nuorodą. Paspaudus ją, būsite pašalinti iš prenumeratorių sąrašo nedelsiant, bet ne vėliau kaip per 5 darbo dienas.

 

 

1.4. Konkursų organizavimo tikslu

Renkame Jūsų vardą, pavardę, kontaktinę informaciją bei kitus duomenis, kurie renkami pagal atitinkamo konkurso sąlygas (pvz., nuotraukos).

 

Turėdami Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1(a))

 

Asmens duomenys saugojami 3 mėnesius po konkurso pabaigos.

 

1.5. Siekdami išnagrinėti Jūsų užklausas, skundus, prašymus (vidaus administravimas)

Renkame Jūsų vardą, pavardę, kontaktinę informaciją (jeigu tokią mums pateikiate), kartu su Jūsų mums siųstomis žinutėmis ir priedais, komunikacijos su Jumis istoriją (įskaitant jos turinį bei gavimo/pateikimo laiką) bei bet kokia kitą informaciją ar dokumentus, kuriuos mums pateikiate.

 

Turėdami Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1(a))

 

Asmens duomenys saugojami 5 metus nuo klausimo nagrinėjimo pabaigos. Asmens duomenys gali būti saugomi ir ilgesnį laikotarpį, jeigu to reikia, kad Bendrovė galėtų apsiginti nuo jai pareikštų reikalavimų, pretenzijų ar ieškinių.

 

1.6. Pokalbių telefonu įrašymas, siekiant užtikrinti telefonu teikiamų paslaugų ir informavimo kokybę, darbuotojų ir interesantų teisių bei jų teisėtų interesų apsaugą, gynimą, įrodymų surinkimą, skundų nagrinėjimą

Renkami pokalbių garso duomenys, konsultuojančio asmens vardas, interesanto telefono ryšio numeris, pokalbio data bei pradžios ir pabaigos laikas.

Turėdami Jūsų faktinį sutikimą (kai nusprendžiate tęsti pokalbį) (BDAR 6 str. 1(a)

Asmens duomenys saugojami 6 mėnesius, po kurių yra automatiškai ištrinami, išskyrus atvejus, kai yra būtinybė duomenis saugoti ilgiau, siekiant tolimesnio tvarkymo tikslų, pavyzdžiui, ištirti incidentą ar apginti teisinius reikalavimus.

1.7. Siekdami administruoti savo socialinius tinklus

 

Renkame jūsų vardą, pavardę, kontaktinę informaciją (jeigu tokią mums pateikiate), jūsų paliktus komentarus po mūsų įrašais, mūsų įrašų pasidalinimus, paspaudimų „patinka“, „sekti“ ir kitų jūsų reakcijų duomenis (įskaitant informaciją apie tai, kada pradėjote sekti ar pamėgote Laisvalaikio dovanos socialinio tinklo paskyrą), jūsų nuotrauką, jūsų mums siųstas žinutes su priedais, komunikacijos su mumis istoriją (įskaitant žinučių turinį bei jų gavimo/pateikimo laiką), jūsų paliktus atsiliepimus bei Laisvalaikio dovanos įvertinimus.

 

Turėdami Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1(a))

 

10 metų.

1.8. Siekdami tobulinti savo svetainę, užtikrinti jos veikimą, padidinti jos saugumą ir pritaikyti jos turinį bei formą vartotojų poreikiams

Jums lankantis Laisvalaikio dovanos svetainėje, mes automatiškai renkame šiuos jūsų duomenis:

IP adresas, operacinė sistema, naudotojo ID ir kitą informaciją apie jūsų veiklą mūsų ir kitose svetainėje. Šią informaciją renkame ir saugome kaip žurnalinių įrašų dalį arba naudojant slapukus. Plačiau apie slapukų naudojimą skaitykite šios Privatumo politikos 8 dalyje „Slapukai“.

 

Turėdami Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1(a))

 

Plačiau apie saugojimo laikotarpius skaitykite šios Privatumo politikos 8 dalyje „Slapukai“.

 

1.9. Siekdami užtikrinti nuosavybės teise ar kitu teisiniu pagrindu Bendrovės valdomų materialinių išteklių apsaugą, vykdome pardavimo taškų patalpų vaizdo stebėjimą

 

Vaizdo stebėjimas vykdomas adresu

-       P. Vileišio g. 18, Vilnius. Stebėjimo kameros įrengtos Bendrovės patalpų viduje ir erdvėje prie įėjimo į Bendrovės patalpas.

-       Žirmūnų g. 64, Vilnius. Stebėjimo kameros įrengtos Bendrovės patalpų viduje.

-       Savanorių pr. 16/Kedrų g. 4, Vilnius. Stebima erdvė prie „Laisvalaikio dovanos“ salelės.

-       Savanorių pr. 255, Kaunas. Stebima erdvė prie „Laisvalaikio dovanos“ salelės

-       Ateities g. 91, Vilnius. Stebima erdvė prie „Laisvalaikio dovanos“ salelės

-       Priegliaus g. 1, Vilnius. Stebima erdvė prie „Laisvalaikio dovanos“ salelės

 

Turėdami teisėtą interesą užtikrinti nuosavybės teise ar kitu teisiniu pagrindu Bendrovės valdomų materialinių išteklių apsaugą (BDAR 6 str. 1(f))

30 dienų nuo vaizdo įrašo sukūrimo. Jei vaizdo įrašų duomenys yra naudojami kaip įrodymai civilinėje, administracinėje ar baudžiamojoje byloje ar kitais įstatymų nustatytais atvejais, šie vaizdo duomenys gali būti saugomi tiek, kiek reikalinga šiems duomenų tvarkymo tikslams, ir sunaikinami nedelsiant, kai tik tampa nebereikalingi.

 

 4.     KAM ATSKLEIDŽIAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS EEE RIBOSE IR UŽ EEE RIBŲ?

Jūsų asmens duomenis perduodame tik patikimoms trečiosioms šalims ir tik siekdami tinkamai įgyvendinti asmens duomenų tvarkymo tikslus. Kalbant konkrečiai, Jūsų duomenys gali būti perduodami:

EEE teritorijoje:

●      Įmonių grupės Emoti Group, kuriai priklauso UAB „Laisvalaikio dovanos“, įmonėms (UAB Disrupta, UAB NoriuNoriuNoriu, Elämyslahjat OY, OÜ KINGITUS.EE, SIA "Dāvanu Serviss", Wyjątkowy Prezent Sp z o.o.)

●      Mūsų partneriams, teikiantiems Jūsų užsisakytas paslaugas ar prekes (dovanas) ar kitas su Jūsų užsakytomis paslaugomis/ prekėmis susijusias paslaugas;

●      Jūsų pasirinktam mokėjimo operacijų tvarkytojui (pvz., Paysera, Paypal, Swedbank, SEB bankas bei kiti);

●      Omnisend (naujienlaiškių siuntimo platforma). Susipažinkite su jų privatumo politika čia;

●      Pokalbių įrašymo įrangos paslaugas teikiančiai įmonei Oxon technologijos, UAB;

●      Prekių pristatymui pasitelkiamos įvairios siuntų pristatymo paslaugas teikiančios įmonės. Šiuo metu bendradarbiaujame su šiomis įmonėmis:

●      DPD Lietuva. Susipažinkite su jų privatumo politika čia.

●      Omniva. Susipažinkite su jų privatumo politika čia.

●      ZityCity. Susipažinkite su jų privatumo politika čia.

●      Lietuvos paštas. Susipažinkite su jų privatumo politika čia.

●      Mūsų partneriams, teikiantiems informacinių technologijų, IT infrastruktūros priežiūros, serverių nuomos, serverių priežiūros, elektroninių ryšių, svetainės administravimo, apskaitos, audito, reklamos, teisines ir kitas paslaugas;

●      Valstybinės priežiūros ir teisėsaugos institucijoms.

 

Už EEE teritorijos ribų:

●      Omnisend (naujienlaiškių siuntimo platforma). Susipažinkite su jų privatumo politika čia. Duomenys perduodami vadovaujantis pasirašytomis standartinėmis sutartinėmis sąlygomis (Standard Contractual Clauses) (BDAR 46 str.);

●      Serverių nuomos paslaugas teikiančioms OVH LTD (Kimsufi) bei Amazon Web Services EMEA SARL. Duomenys perduodami vadovaujantis pasirašytomis standartinėmis sutartinėmis sąlygomis (Standard Contractual Clauses) (BDAR 46 str.);

●      Pokalbių internetu (chat) paslaugas teikiančiai įmonei LiveChat, Inc. Duomenys perduodami vadovaujantis pasirašytomis standartinėmis sutartinėmis sąlygomis (Standard Contractual Clauses) (BDAR 46 str.);

●      Facebook, Inc. (JAV). Facebook nebesiremia „Privacy Shield“ duomenų perdavimo į JAV mechanizmu, bet ir dalyvauja šioje programoje. Asmens duomenų perdavimui už EEE ribų Facebook naudoja Europos Sąjungos komisijos patvirtintas standartines sutarčių sąlygas (angl. Standard Contractual Clauses arba SCC);

●      Google LLC (JAV). Naudojamas Google Drive sprendimas. Google nebesiremia „Privacy Shield“ duomenų perdavimo į JAV mechanizmu, bet ir dalyvauja šioje programoje. Asmens duomenų perdavimui už EEE ribų Google naudoja Europos Sąjungos komisijos patvirtintas standartines sutarčių sąlygas (angl. Standard Contractual Clauses arba SCC);

●      LinkedIn Corporation (JAV). LinkedIn nebesiremia „Privacy Shield“ duomenų perdavimo į JAV mechanizmu, bet ir dalyvauja šioje programoje. Asmens duomenų perdavimui už EEE ribų LinkedIn naudoja Europos Sąjungos komisijos patvirtintas standartines sutarčių sąlygas (angl. Standard Contractual Clauses arba SCC).

 

Visiems šiems paslaugų tiekėjams mes suteiksime tik tiek Jūsų asmeninės informacijos, kiek bus būtina konkrečiai paslaugai atlikti.

 

5.     KĄ DAROME, KAD APSAUGOTUME JŪSŲ INFORMACIJĄ?

 Jūsų Asmens duomenys tvarkomi atsakingai, saugiai ir  yra saugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Įdiegėme fizines ir technines priemones, kad apsaugotume visą informaciją, kurią renkame mūsų paslaugų teikimo tikslais, nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, sugadinimo, pakeitimo, praradimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo. Asmens duomenų saugumo priemonės nustatomos atsižvelgiant į rizikas, kurios kyla tvarkant asmens duomenis.

Primename, kad nors ir imamės tinkamų veiksmų Jūsų informacijai apsaugoti, nė viena svetainė, internetu atliekama operacija, kompiuterių sistema ar belaidis ryšys nėra visiškai saugūs. Informuojame, kad Jūs taip pat galite ir turite saugoti savo asmens duomenis, neatskleisdami savo asmeninės informacijos, slaptažodžių, nepalikdami įjungtų paskyrų.

 6.     JŪSŲ TEISĖS

Kiekvienas duomenų subjektas, t.y., kiekvienas iš Jūsų, kurio duomenys tvarkomi mūsų veikloje, turi šias teises: 

●      Žinoti (būti informuotu) apie savo asmens duomenų tvarkymą (BDAR 12–14 straipsniai);

●      Susipažinti su tvarkomais savo asmens duomenimis (BDAR 15 straipsnis);

●      Reikalauti ištaisyti netikslius su Jumis susijusius asmens duomenis (BDAR 16 straipsnis);

●      Reikalauti ištrinti su Jumis susijusius asmens duomenis („teisė būti pamirštam“) (BDAR 17 straipsnis).

Dėmesio! Teisę būti pamirštam turite tik jeigu tai galima pagrįsti viena iš šių priežasčių: 

  • asmens duomenys nebėra reikalingi, kad būtų pasiekti tikslai, kuriais jie buvo renkami arba kitaip tvarkomi;
  • Jūs atšaukiate sutikimą tvarkyti asmens duomenis, kuriuo grindžiamas duomenų tvarkymas, ir nėra jokio kito pagrindo tvarkyti duomenis;
  • Jūs nesutinkate su duomenų tvarkymu pagal BDAR 21 straipsnio 1 dalį ir nėra viršesnių teisėtų priežasčių tvarkyti duomenis.

 

●      Apriboti duomenų tvarkymą (BDAR 18 straipsnis): 

Dėmesio! Teisę apriboti Jūsų duomenų tvarkymą turite tik tuomet, kai:

  • asmens duomenys yra netikslūs;
  • asmens duomenų tvarkymas yra neteisėtas, tačiau Jūs nesutinkate, kad duomenys būtų ištrinti;
  • duomenų valdytojui nebereikia asmens duomenų savo tikslui įgyvendinti, tačiau jų reikia Jums siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus;
  • Jūs prieštaraujate duomenų tvarkymui pagal BDAR 21 straipsnio 1 dalį, jei duomenų valdytojo teisėtos priežastys nėra viršesnės už Jūsų priežastis.

 

●      Perkelti savo asmens duomenis, kai duomenų tvarkymas grindžiamas sutikimu arba sutartimi ir duomenys tvarkomi automatizuotomis priemonėmis (BDAR 20 straipsnis); 

●      Nesutikti su asmens duomenų tvarkymu dėl su Jūsų konkrečiu atveju susijusių priežasčių, kai duomenys tvarkomi siekiant teisėtų duomenų valdytojo arba trečiosios šalies interesų, išskyrus atvejus, kai duomenų valdytojas įrodo, kad duomenys tvarkomi dėl įtikinamų teisėtų priežasčių, kurios yra viršesnės už Jūsų interesus, teises ir laisves, arba, siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius reikalavimus (BDAR 21 straipsnis).

Jeigu manote, kad UAB „Laisvalaikio dovanos“ neteisėtai tvarko Jūsų asmens duomenis arba neįgyvendina Jūsų teisių,  turite teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (L. Sapiegos g. 17, 10312 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, el. p. ada@ada.lt).

Jei nebenorite, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu ar turite bet kokį kitą prašymą ar nurodymą, susijusį su Jūsų asmens duomenų tvarkymu, parašykite mums el. paštu gdpr@laisvalaikiodovanos.lt arba skambinti telefonu (8 5) 203 4400.

Gavę tokį prašymą ar nurodymą, mes ne vėliau kaip per 1 (vieną) mėnesį nuo kreipimosi dienos, pateiksime atsakymą bei atliksime prašyme nurodytus veiksmus arba informuosime kodėl  atsisakome juos atlikti. Prireikus nurodytas laikotarpis gali būti pratęstas dar dviem mėnesiais, atsižvelgiant į prašymų sudėtingumą ir skaičių. Tokiu atveju, per vieną mėnesį nuo prašymo gavimo dienos Mes informuosime Jus apie tokį pratęsimą, ir jo priežastis.

 7.     TREČIŲJŲ ŠALIŲ PRODUKTAI MŪSŲ SVETAINĖSE

7.1.         Interneto svetainėje naudojame savo ir trečiųjų šalių slapukus, kad savo bei kitose svetainėse rodytume suasmenintą reklamą. Tai vadinama „pakartotine rinkodara“, kuri pagrįsta naršymo veiksmais, pavyzdžiui, Jūsų ieškotomis, peržiūrėtomis prekėmis.

7.2.         Mūsų Interneto svetainė taip pat naudoja kai kuriuos trečiųjų šalių įrankius, pavyzdžiui: „Google Analytics“, „Facebook“, „Linkedin“, ir šios trečiosios šalys taip pat gali naudoti slapukus per Mūsų Interneto tinklalapį.

7.3.         Daugiau informacijos apie trečiųjų šalių slapukų ir įrankių nustatymų valdymą žiūrėkite Privatumo politikos 8 skyriuje.

 8.     SLAPUKAI

9.1.         Mūsų Interneto svetainėje norime Jums pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent Jūsų poreikiams. Tam naudojame slapukus (angliškai – cookies). Tai nedideli informacijos elementai, kurie automatiškai sukuriami naršant svetainėje ir yra išsaugomi Jūsų kompiuteryje ar kitame galiniame įrenginyje. Jie padeda Mums atpažinti Jus kaip ankstesnį Interneto svetainės lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi svetainėje istoriją, Jūsų nustatytas parinktis ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių.

9.2.         Mes naudojame slapukus šiais tikslais:

9.2.1.     Įsiminti Jūsų pasirinktas nuostatas Interneto svetainėje (pavyzdžiui, kalbą), taip pat įsiminti Jūsų ankstesnį apsilankymą;

9.2.2.     Užtikrinti Interneto svetainės pagrindinių funkcijų veikimą;

9.2.3.     Siekiant kontroliuoti Interneto svetainės užklausų skaičių bei užtikrinti Interneto svetainės lankytojų apsaugą;

9.2.4.     Analizuoti Interneto svetainės statistiką;

9.2.5.     Užtikrinti trečiųjų šalių (pvz. „Facebook“, „Linkedin“) įrankių veikimą Interneto svetainėje;

9.2.6.     Paslaugų plėtrai bei tiksliniam rinkodaros orientavimui;

9.3.         Mes nenaudojame slapukų ar kitokių sekimo technologijų informacijai iš Jūsų kompiuterio rinkti arba saugoti Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje, kuriuo naudodamiesi lankotės Interneto svetainėje, arba Jūsų veiksmams internete sekti, kai nesate Mūsų Interneto svetainėje;

9.4.         Mes galime naudoti ir apjungti Interneto svetainės lankytojų statistinius duomenis tam, kad analizuotume lankomumo bei demografines tendencijas, tačiau Mes nekuriame individualių asmeninių profilių kiekvienam lankytojui;

9.5.         Mūsų Interneto svetainėje gali būti naudojami tokie slapukai:

9.5.1.     Techniniai slapukai – būtini tinkamam Interneto svetainės veikimui ir galimybės naudotis jos funkcijoms užtikrinimui. Be šių slapukų Jūs negalėsite naudotis Interneto svetainės paslaugomis;

9.5.2.     Funkciniai slapukai – leidžia Interneto svetainei įsiminti Jūsų pasirinktus dalykus (pvz. pasirinkta kalba) ir pasiūlyti patobulintas funkcijas. Funkciniai slapukai pagerina navigacijos kokybę ir Jūsų patirtį Interneto svetainėje;

9.5.3.     Analitiniai slapukai – padeda atlikti lankytojų navigacijos metodų ir kitų Interneto svetainės parametrų statistinę analizę. Šių slapukų gauti rezultatai paprastai yra anonimiški ir jie naudojami tik statistikos tikslais;

9.5.4.     Tiksliniai arba reklaminiai slapukai – naudojami norint parodyti Jus dominantį turinį bei reklaminę informaciją;

9.5.5.     Socialinių tinklų slapukai – reikalingi Jums norint atvaizduoti Interneto svetainės turinį socialinių tinklų paskyrose.

9.6.         Atkreipiame dėmesį, kad:

9.6.1.     Kai kuriuos slapukus nustato Mūsų Interneto svetainė (pirmosios šalies slapukai), o kai kuriuos – kiti interneto tinklalapiai, pavyzdžiui, „Google“ (trečiųjų šalių slapukai). Tretieji asmens gali rinkti tiek anoniminę, tiek ir asmeninę Jūsų informaciją, taip pat naudoti tiek sesijos slapukus tiek ir nuolatinius slapukus, galiojančius tam tikrą laiko tarpą. Detaliau apie trečiųjų asmenų slapukus ir privatumo politiką Jūs galite gali sužinoti susipažinęs su konkretaus trečiojo asmens privatumo politika. Mes neturime priėjimo prie trečiųjų šalių slapukų ir pateikiame tik mums žinomą informaciją apie trečiųjų šalių slapukus.

9.6.2.     Kai kurie slapukai ištrinami iš jūsų kompiuterio ar kito prietaiso uždarius naršyklę. Jie vadinami ryšio seanso slapukais. Kiti jūsų kompiuteryje ar kitame lieka ilgiau, kol baigiasi jų veikimo laikas. Jie vadinami pastoviaisiais slapukais ir juos galima naudoti informacijai tarp naršymo internete sesijų saugoti, pavyzdžiui, apie pasirinktas Interneto svetainės nuostatas.

9.7.         Mūsų svetainėje naudojamų slapukų aprašymai:

9.7.1.     Būtini slapukai (4). Kad svetainę būtų lengviau naudoti, būtinais slapukais aktyvinamos pagrindinės funkcijos, pavyzdžiui, naršymo puslapiuose ir prieigos prie svetainės apsaugotų sričių. Be šių slapukų svetainė neveiks tinkamai.

Pavadinimas

Teikėjas

Paskirtis

Galiojimo pabaiga

Tipas

__utmli

laisvalaikiodovanos.lt

Slapukas naudojamas vartotojo sesijai palaikyti.

Sesija

HTTP Cookie

CookieConsent

laisvalaikiodovanos.lt

Išsaugo dabartinio domeno naudotojo slapuko sutikimo būseną

1 metai

HTTP Cookie

lc_window_state

laisvalaikiodovanos.lt

Slapukas naudojamas vartotojo sesijai palaikyti.

Sesija

HTTP Cookie

PHPSESSID

laisvalaikiodovanos.lt

Išlaiko naudotojo seanso būseną pagal pageidavimus.

Sesija

HTTP Cookie

            9.7.2. Nuostatų slapukai (2). Dėl nuostatų slapukų svetainė įsimena informaciją, nuo kurios priklauso svetainės veikimas ir išvaizda, pavyzdžiui, jūsų pasirinkta kalba arba regionas, kuriame esate.

Pavadinimas

Teikėjas

Paskirtis

Galiojimo pabaiga

Tipas

__lc.visitor_id.

laisvalaikiodovanos.lt

Slapukas renka informaciją apie prisijungusius vartotojus ir yra naudojamas siekiant atskirti unikalius vartotojus, priskiriant jiems unikalų identifikatorių (ID), pagal kurį renkami duomenys apie kliento patirtį svetainėje ir tobulinant informacijos pateikimą klientui.

999 dienos

HTTP Cookie

lc_sso

laisvalaikiodovanos.lt

Slapukas renka informaciją apie prisijungusius vartotojus ir yra naudojamas siekiant atskirti unikalius vartotojus, priskiriant jiems unikalų identifikatorių (ID), pagal kurį renkami duomenys apie kliento patirtį svetainėje ir tobulinant informacijos pateikimą klientui.

999 dienos

HTTP Cookie

9.7.3. Statistikos slapukai (9). Naudodami statistikos slapukus, kurie renka anoniminę informacija ir teikia jos ataskaitas, svetainės savininkai gali sužinoti, kaip lankytojai sąveikauja su svetaine.

Pavadinimas

Teikėjas

Paskirtis

Galiojimo pabaiga

Tipas

__utm.gif

doubleclick.net

"Google Analytics" stebėjimo kodas, kuriame įrašoma informacija apie lankytojo naršyklę ir kompiuterį.

Sesija

Pixel Tracker

__utma

laisvalaikiodovanos.lt

Rinkti duomenis apie tai, kiek kartų naudotojas aplankė svetainę, taip pat pirmojo ir paskutinio apsilankymo datas. Naudoja "Google Analytics".

2 metai

HTTP Cookie

__utmb

laisvalaikiodovanos.lt

Registruojamas laiko žymuo su tiksliu laiku, kada vartotojas pasiekė svetainę. Naudoja "Google Analytics", kad apskaičiuotų svetainės apsilankymo trukmę.

Sesija

HTTP Cookie

__utmc

laisvalaikiodovanos.lt

Registruojamas laiko žymuo su tiksliu laiku, kada vartotojas išeina iš svetainės. Naudoja "Google Analytics", kad apskaičiuotų svetainės apsilankymo trukmę.

Sesija

HTTP Cookie

__utmt

laisvalaikiodovanos.lt

Naudojamas norint padidinti serverio užklausų greitį.

Sesija

HTTP Cookie

__utmz

laisvalaikiodovanos.lt

Rinkti duomenis apie tai, iš kur atsirado naudotojas, kokia paieškos sistema buvo naudojama, kokia nuoroda buvo spustelėta ir koks paieškos terminas buvo naudojamas. Naudoja "Google Analytics".

6 mėnesiai

HTTP Cookie

_ga

laisvalaikiodovanos.lt

Registruojamas unikalus ID, kuris naudojamas statistiniams duomenims kurti, kaip lankytojas naudoja svetainę.

2 metai

HTTP Cookie

_gat

laisvalaikiodovanos.lt

Naudojama "Google Analytics", kad būtų galima padidinti prašymo normą.

Sesija

HTTP Cookie

_gid

laisvalaikiodovanos.lt

Registruojamas unikalus ID, kuris naudojamas statistiniams duomenims kurti, kaip lankytojas naudoja svetainę.

Sesija

HTTP Cookie

9.7.4. Rinkodaros slapukai (10). Rinkodaros slapukai naudojami lankytojams sekti daugelyje svetainių, tuo siekiama rodyti atskiram naudotojui pritaikytus ir jį dominančius skelbimus – tokie skelbimai vertingesni leidėjams ir trečiųjų šalių reklamuotojams.

Pavadinimas

Teikėjas

Paskirtis

Galiojimo pabaiga

Tipas

_hjIncludedInSample

laisvalaikiodovanos.lt

Nustato, ar naudotojo naršymas turėtų būti užregistruotas tam tikrame statistinės vietos laikiklyje.

Sesija

HTTP Cookie

ads/ga-audiences

google.com

Naudoja "Google AdWords", kad pakartotinai įtrauktų lankytojus, kurie greičiausiai konvertuosis į klientus, atsižvelgiant į lankytojų internetinį elgesį svetainėse.

Sesija

Pixel Tracker

ads/user-lists/#

google.com

Neklasifikuoti.

Sesija

Pixel Tracker

collect

google-analytics.com

Naudojamas siųsti duomenis "Google Analytics" apie lankytojo įrenginį ir elgseną. Stebina lankytoją įrenginiuose ir rinkodaros kanaluose.

Sesija

Pixel Tracker

fr

facebook.com

Naudoja "Facebook", kad pateiktų reklaminių produktų seriją, pavyzdžiui, trečiosios šalies reklamuotojų pasiūlymus realiuoju laiku.

3 mėnesiai

HTTP Cookie

IDE

doubleclick.net

"Google DoubleClick" naudoja "Google", norėdama užsiregistruoti ir pranešti apie svetainės naudotojų veiksmus, kai žiūri arba spustelėja vieną iš reklamuotojo skelbimų, siekdama įvertinti skelbimo veiksmingumą ir pateikti vartotojui tikslius skelbimus.

1 metai

HTTP Cookie

impression.php/#

facebook.com

Naudoja "Facebook", kad registruotų parodymus puslapiuose su "Facebook" prisijungimo mygtuku.

Sesija

Pixel Tracker

NID

google.com

Registruojamas unikalus identifikatorius, identifikuojantis grįžtančio vartotojo įrenginį. ID naudojamas tiksliniams skelbimams.

6 mėnesiai

HTTP Cookie

test_cookie

doubleclick.net

Naudojama patikrinti, ar vartotojo naršyklė palaiko slapukus.

Sesija

HTTP Cookie

tr

facebook.com

Neklasifikuoti

Sesija

Pixel Tracker

9.7.5. Neklasifikuoti slapukai (12). Neklasifikuoti slapukai – tai tokie slapukai, kurių klasifikavimą vykdome kartu su atskirų slapukų teikėjais.

Pavadinimas

Teikėjas

Paskirtis

Galiojimo pabaiga

Tipas

__lc_mcid

accounts.livechatinc.com

Livechat slapukas

3 metai

HTTP Cookie

__lc_mcst

accounts.livechatinc.com

Livechat slapukas

3 metai

HTTP Cookie

__lc_vv

livechatinc.com

Livechat slapukas

Session

HTTP Cookie

__livechat

livechatinc.com

Livechat slapukas

3 metai

HTTP Cookie

__livechat_lastvisit

livechatinc.com

Livechat slapukas

3 metai

HTTP Cookie

3rdparty

livechatinc.com

Livechat slapukas

Session

HTTP Cookie

main_window_timestamp#

livechatinc.com

Livechat slapukas

Session

HTTP Cookie

message_text

livechatinc.com

Livechat slapukas

Session

HTTP Cookie

notification[predicted_agent]

livechatinc.com

Livechat slapukas

Session

HTTP Cookie

notification[status_ping]

livechatinc.com

Livechat slapukas

Session

HTTP Cookie

recent_window

livechatinc.com

Livechat slapukas

Session

HTTP Cookie

 

 10.  KAIP VALDYTI IR IŠTRINTI SLAPUKUS

10.1.      Jūs galite pasirinkti leisti įrašyti slapukus, taip pat juos išjungti, ištrinti pakeisdami naudojamos naršyklės nustatymus. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasižiūrėkite jos žinyno meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Kad pašalintumėte slapukus iš mobiliojo telefono ar kito mobiliojo prietaiso, Jums gali reikėti peržiūrėti telefono arba telefono programinės įrangos naudojimo instrukciją. Išsamesnė informacija apie slapukus, jų naudojimą, atsisakymo galimybes pateikia adresu www.allaboutcookies.org.

10.2.      Tačiau atkreipiame dėmesį, kad kai kuriais atvejais slapukų ištrynimas gali sulėtinti naršymo internete spartą, apriboti tam tikrų Interneto svetainės funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie svetainės.

10.3.      Mūsų svetainėje gali būti nuorodų į kitų įmonių interneto puslapius. Atkreipiame dėmesį, kad Mes nesame atsakingi už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus, taip pat jiems netaikoma ši Privatumo politika. Tad jei paspaudę nuorodą iš Mūsų Interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politika.

 11.  SUSISIEKITE SU MUMIS

Jei dėl šioje Privatumo politikoje pateiktos informacijos Jums iškiltų klausimų, maloniai prašome kreiptis bet kuriuo Jums patogiu būdu:

Paštu: UAB „Laisvalaikio Dovanos“, P. Vileišio g. 18, Vilnius
Telefonu: 8 5 203 4400

El. paštu: gdpr@laisvalaikiodovanos.lt

Paskutinį kartą Privatumo politika atnaujinta 2021 m. rugsėjo 1 d.

 

Siekdami pagerinti Jūsų dovanų ieškojimo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais naudojame slapukus. Daugiau apie slapukus Privatumo politikoje