Prabangūs automobiliai – susipažinkite su prestižiškiausiais automobiliais

Savo dizainu vis dar stebina nauji saloniniai automobiliai, ramiai riedantys didmiesčių gatvėmis. Tiesa, juos įsigyti gali tikrai ne kiekvienas. Automobilių nuomos paslaugos suteikia galimybę kiekvienam sėsti už išsvajotojo automobilio vairo ir patirti vairavimo malonumą. Dar daugiau žvilgsnių susilaukia gatve riedantys įdomesnių formų, žvilgantys prabangūs automobiliai. Nors internete pilna įspūdingų automobilių nuotraukų, tačiau realybėje naujų transporto priemonių į rinką nepatenka tiek daug. Prabangiems automobiliams keliami aukšti reikalavimai kokybei, komfortui, nuosekliai pažangai, išskirtinumui. Tad šįkart dėmesio centre – aukščiausios kokybės automobilių prekės ženklai.

pasivažinėjimas lamborghini

Prabangūs automobiliai: anksčiau ir dabar

Prabangių automobilių gamintojai siūlo didžiausią komfortą ir naujausias technologijas. Kartu su šiais privalumais suteikiamas ir statusas – tai yra didelė automobilių pirkėjų traukos dalis, aktuali visais laikais. Dar praėjusio amžiaus pirmame dešimtmetyje tokie prabangių automobilių prekės ženklai kaip „Rolls-Royce“ specializavosi ekstravagantiškuose automobiliuose su atitinkamomis kainomis, o masinės rinkos gamintojai, tokie kaip „General Motors“ ir „Ford“, klientams siūlė kuklesnes transporto priemones. 

Pirmieji automobiliai buvo labai paprasti, bet vis tiek tai buvo didžiulis technikos laimėjimas lyginant su arkliais ir karietomis. Dauguma ankstyvųjų automobilių buvo atviri, tačiau neilgai trukus pradėta gaminti uždaras, šildytuvus turinčias transporto priemones taip siekiant pagerinti keleivių komfortą. Tokius europietiškus automobilius pirko turtingi ir garsūs asmenys Europoje ir Amerikoje. Prabangūs automobiliai buvo dar viena priemonė statusui ir galiai demonstruoti: juk ne kiekvienas galėjo vairuoti svajonių automobilį

Šiais laikais išskirtiniai automobiliai asocijuojami su unikalia patirtimi ir dizainu, galimybe parodyti statusą, svarbūs kriterijai yra variklio galingumas, ekologiškumas (jeigu tai elektrinės transporto priemonės), greitis. Žinoma, šiais laikais naujausios technologijos leidžia kurti dar geresnę vairavimo patirtį negu ji buvo prieš 100 metų, tačiau prabangių automobilių pirkimo tikslas išliko bene toks pats.

Kas daro įtaką automobilio prestižui?

prabangūs automobiliai

Toli gražu ne kiekvienas gali sau leisti pirkti prabangius ir prestižinius automobilius. Paprasti klientai atkreipia dėmesį į saugumą, patogumą, komfortą, tvarumą ir dizainą. Tačiau jei žmogus turi tam tikrą socialinį statusą ir galimybes, pirmiausia ieškomi jo socialinį statusą atitinkantys išskirtiniai automobiliai. Štai todėl prestižiniai automobiliai yra tokie populiarūs. 

Pagrindinės priežastys, lemiančios prestižinio automobilio kainą, yra jo retumas (senovinis seno modelio automobilis, kurio beveik neįmanoma įsigyti) ir unikalumas (nestandartinės galimybės, brangūs apmušalai, neįprasta išorė). Senų automobilių markės, didesni dydžiai ir išskirtinį aristokratų skonį atitinkantis dizainas taip pat turi įtakos automobilio prestižui. Tokiu atveju retas ir prestižinis automobilis ne visada gaminamas pagal užsakymą, todėl riboto leidimo automobiliai įgauna dar daugiau vertės. Būtent todėl tarp jų yra tokie automobiliai kaip „Rolls-Royce“, „Bentley“, „Maybach“, „Maserati“, „Jaguar“ ar „Mercedes-Benz“.

Prabangūs automobiliai – ne kiekvienam

Prabangių automobilių pramonė klesti ir yra pasirengusi ir toliau aprūpinti turtingus klientus naujausiais prestižiniais sportinių ir prabangių automobilių modeliais. Kaip ir tikėtasi, per pastaruosius kelerius metus vidutinė naujos transporto priemonės kaina išaugo, o tai ypač pastebima aukščiausios klasės rinkoje. Norintys įsigyti vieną iš 599 dienos šviesą išvydusių  „Ferrari Daytona SP3“, turėtų savo piniginę paploninti daugiau nei 2 milijonais eurų. Jeigu norisi dar labiau išsiskirti, tuomet sumokėjus virš 7 milijonų eurų pavyks įsigyti vieną iš penkių pasaulyje egzistuojančių „Pagani Huayra Codalunga“. Jeigu vis tik milijonai kišenėje nesimėto, tuomet viena geriausių išeičių – tikrą azartą vairuojant greičiausius pasaulio automobilius patirti lenktynių simuliatoriuje.  

Prabangiausi automobiliai pasaulyje: charakteristikos ir įrengimas

prabangiausi automobiliai pasaulyje

Prabangiuose automobiliuose dažnai naudojamos aukštesnės kokybės interjero medžiagos, jose yra funkcijų, kurių nėra pigesniuose modeliuose – skiriasi automobilių varikliai, transmisija, garso sistemos, telematika, saugos priemonės, prabangiuose automobiliuose daugiau patogumų. Tokie automobiliai taip pat gali turėti daugiau garso izoliacijos, aukštos kokybės kėbulo dalių, pagamintų ne iš plieno, o iš aliuminio arba anglies pluošto komponentų. 

Kai kurių automobilių savininkai gali puikuotis unikaliu ir personalizuotu savo prabangaus pirkinio dizainu. Iš granito gaminta apdaila (tai galima rasti „Mercedes Maybach“ automobiliuose), žvaigždėtos automobilio lubos, inkrustuoti deimantai, auksiniai paviršiai, pagal nuotaiką pritaikytus aromatus purškiančios kvėpinimo sistemos ir daugybė kitų su prabanga neatsiejamų detalių galima rasti prabangių prekės ženklų automobiliuose.

Prabangiausi automobiliai pasaulyje: kas juos perka?

Nors automobilio pirkimas daugeliui pirkėjų yra praktinis procesas, naujų prabangių automobilių pirkėjus ypač skatina emocijos, todėl juos būtų galima pavadinti emociniais pirkėjais. Taip pat tikėtina, kad jie yra labiau susipažinę su automobiliais nei tie, kurie prabangių automobilių neperka – maždaug trys iš keturių prabangių transporto priemonių pirkėjų laiko save automobilių entuziastais. Vienų tyrimų metu paaiškėjo, kad šių dienų vidutinio prabangaus automobilio pirkėjo charakteristiką būtų galima apibrėžti taip: tai vyresnis nei 25 metų arba 34-40 metų vyras, gaunantis aukštas pajamas, turintis vaikų ir gyvenantis mieste. Be abejonės, prabangius automobilius perka ir įžymybės, įmonių vadovai, kiti aukštas pareigas ar žinomumą pelnę asmenys, kuriems prabangus automobilis yra galimybė demonstruoti statusą.

Beprotiškiausi automobiliai

pasivažinėjimas ferrari

Iki šios dienos žeme važinėjo ar vis dar važiuoja daugybė beprotiškų automobilių, todėl išrinkti net ir 50 prabangiausių automobilių pasaulyje būtų išties sudėtinga. Vieni jų labiau priminė kosminius laivus nei automobilį (kaip antai „BMW HR2“), kiti ryškų pėdsaką automobilių istorijoje paliko dėl savo atsparumo kulkoms, treti – galėjo skrosti bangas, nes buvo sukurti kaip motorizuotos amfibijos. Šiame sąraše puikuojasi ir ralio automobiliai, kurie savo laikais tapo varžybų legendomis. Prabangių automobilių reitingas mirgėte mirga garsiais ir visame pasaulyje žinomais prekių ženklais. Protu sunkiai suvokiama kaina išsiskiria „Rolls-Royce Boat Tail“ – tai prabangiausias automobilis pasaulyje, vertas 28 milijonų dolerių. Antroje vietoje liko „Bugatti La Voiture Noire“, kainuojantis 18.7 milijono dolerių. Trečias prabangiausias automobilis pasaulyje 2023-iais – „Pagani Zonda HP Barchetta“, kurio kaina siekia 17.6 milijonus dolerių.

Comments

comments