Mažos, bet reikšmingos staigmenos

Ar kada susimąstėte, kodėl netikėtai gauta gėlių puokštė džiugina labiau nei tuomet, kai gėlių nusiperkame patys? Tai paaiškina atlikti tyrimai. Mokslininkai, matuodami smegenų reakciją į malonius dirgiklius, nustatė, kad požievinis smegenų branduolys – smegenų malonumo centras – daug stipriau reaguoja į tą malonų įvykį, kurio nebuvo tikėtasi. Būtent todėl, kai kažkas malonaus nutinka neplanuotai, mūsų veiduose nušvinta laimės atspindys – plati šypsena. Štai jums ir priežastis, kodėl brangius žmones verta stebinti kuo dažniau. Nelauktai įteikta dovana – vienas iš būdų pradžiuginti draugus ar artimuosius, tik atminkite, šiuo atveju daug svarbesnis pats netikėtumo principas, o ne dovanos kaina – tai gali būti tiesiog simbolinės dovanėlės. Jeigu pritrūksite idėjų, paruošėme jums mažų, bet mielų ir originalių dovanų sąrašą.

Saldus gardėsis, puodelis kavos ar arbatos, jauki aplinka – skamba viliojančiai, tiesa? Tik, deja, dažnai šiam malonumui pritrūksta laiko. Suteikite progą nors trumpam atsikvėpti tiems, kurie vis neranda laiko sau. Puiki vieta pasigardžiuoti burnoje tirpstančiu torto kąsneliu ar gaivinančiais ledais – šokolado manufaktūra „AJ šokoladas“. Jeigu norite nustebinti kelionių aistruolį, tokio tipo dovana patiks ir jam – juk keliauti galima ir per skonius. Mėgstantiems atrasti tolimus kraštus, padovanokite galimybę nusikelti į Italiją, apsilankant desertų butike „Vanilės namai“ ir mėgaujantis iš šios šalies kilusiu desertu „Panna Cotta“. Tokiu pačiu būdu galima nusikelti ir į saulėtąją Ispaniją – šokoladinėje „Saldita“ su belgišku šokoladu ir šviežiais vaisiais patiekiamas Ispanijos tradicinis desertas – čiūros. Atokvėpio pertraukėlė ir saldūs atradimai – puikus pasirinkimas, norint parodyti netikėtą dėmesį.

Aktyvaus laisvalaikio ir fizinių iššūkių mėgėjams puikiu siurprizu gali tapti nuotykių parko, laipiojimo uolomis ar vairavimo pramogos. Patirti svaiginančius skrydžius lynais nuo aukščiausių medžių siūlo pajūryje įsikūręs vienas didžiausių nuotykių parkų „Lūšies kelias“. Nustebinti adrenalino antplūdžiu ir jėgų išbandymų taip pat galite padovanodami laipiojimą „Pagonijos“ uola ir voratinkliu arba ekstremalų „Spiderman“ iššūkį. O ar žinojote, kad Lietuvoje yra vienintelė patalpose įsikūrusi elektrinių kartingų ir motociklų arena? Važiavimo malonumą galite padovanoti būtent šioje „Epower Arena“, kur galima išmėginti elektrinį kartingą arba elektrinį KTM motociklą. Galimybė išbandyti pramoginį kartingą „AJ Racing“ kartodrome arba praskrieti kartingu „Plytinės“ kartodromo lenktynių trasoje – irgi puiki staigmena greičio fanui. Pramogos su adrenalino prieskoniu pradžiugins kiekvieną, kuris, turint laisvą dieną, nenustygsta vietoje.

Jeigu norisi nustebinti kažkuo, kas neįpareigotų siurprizo gavėjo vykti į tam tikrą vietą – dovanokite tai, kas paįvairins laisvalaikį namuose. Galvosūkis iš „HobbyShop“ laisvą akimirką leis pramankštinti smegenis , o „National Geographic“ žurnalo prenumerata poilsio metą pavers itin turiningu, nes šiame žurnale gausu įdomių istorijų, atradimų ir faktų apie skirtingas kultūras, gamtą, mokslą bei technologijas. Pasyvesnio laisvalaikio mėgėjus nustebinkite tokiomis dovanomis, kuriomis galės džiaugtis tiesiog prie kavos puodelio pusryčių metu ar bet kuriuo kitu laisvu laiku. 

Taigi, staigmenos skirtos ne tik didelėms ir ypatingoms progoms, tad nepamirškime dažniau pagalvoti apie šalia esantį ir paieškoti vis naujų būdų, kaip sukelti šypseną jo veide. Visas aukščiau minėtas ir dar daugiau mažų staigmenų rasite ČIA. Nieko nelaukite ir jau šiandien praskaidrinkite kolegos dieną nelaukta maža dovanėle ar tiesiog netikėtu mielu rašteliu ant darbo stalo. Maža staigmena – didelė šypsena veide!

Comments

comments