Vilnius – miestas, kuris kviečia užsukti

2018 metais Vilnius švenčia tikrai solidų 695-tąjį gimtadienį. Palyginus, Vilnius dar jauna Europos sostinė, tačiau per beveik 700 metų Vilnius tapo turistų traukos objektu, kuris gali nustebinti ne tik užsieniečius, bet ir lietuvius, kurie sostinėje gali kokybiškai, įdomiai ir smagiai praleisti laiką. Taigi, kaip Vilnius gali įstrigti Jūsų atmintyje?

Prancūzų išradimas – Vilniaus simbolis

Vilniečiams tai gali atrodyti kasdienybė, o štai kitų Europos sostinių gyventojams, tai netradicinė ir išskirtinė pramoga. Vilnius – viena iš nedaugelio Europos sostinių virš kurių stogų kyla oro balionai. Dėl to daugelis užsieniečių atvykę pažiūrėti miesto neatsisako galimybės pakilti virš unikalaus, į UNIESCO paveldo sąrašą įtraukto Vilniaus senamiesčio. Ir dar viena įdomi detalė – oro balionas, kaip išskirtinis Vilniaus simbolis puikuojasi ir Lietuvos Respublikos pase!

vilnius-balionai

Vilnius – moteriška sostinė

Jei einant Vilniaus gatvėmis atrodo, jog gausioje minioje matote daugiau moterų nei vyrų – tai normalu. Vilnius – madingas, elegantiškas ir moteriškas miestas. Ir tai visai ne dėl to, kad moterys Vilniuje labiau puošiasi nei kituose miestuose, tai – paprasta matematika – Vilniuje gyvena daugiau moterų nei vyrų. Tačiau, kaip taisyklė: kuo daugiau damų, tuo daugiau garderobo. Dėl to Vilnių galime vadinti Baltijos šalių Milanu. Čia apstu butikų ir kitų dizainerių parduotuvių, kuriuose kiekviena ieškanti kažko išskirtinio ras savęs vertą drabužį.

vilnius-girl

Sostinė su tradicijomis, kurias verta aplankyti

Vilnius – miestas, kuriame kiekvienas gali išlaisvinti save, o įdomios ir netradicinės idėjos – priimamos. Galbūt dėl to Vilniuje apstu lankytinų vietų, kurios daugeliui užsieniečių atrodo drąsi išraiškos forma.

Vienas didžiausių Vilniaus išskirtinumų – Užupio rajonas, kuris nuo seno garsėjo, kaip menininkų kampelis. Užupio bendruomenė yra tvirta, o tai patvirtina jų savarankiškas pasiskelbimas miestu mieste. Tik įžengus į rajoną matome iškabą – Nepriklausoma Užupio respublika. Užupis taip pat turi savo konstituciją, kuri iškalta sienoje ir liudija apie tai, kad Užupis yra laisva, draugiška ir atvira visiems respublika.

Taip pat Vilniuje gausiu paminklų ir įdomių vietų bei skverelių, kurių daugelis nepastebi. Eidami Vilniaus gatve nepamirškite patrinti į „sėkmės piluvą“, bernardinų sode ne tik susipažinkite su miesto gamta, bet ir pasigrožėkite „dainuojančiu fontanu“, eidami siauromis senamiesčio gatvelėmis prasukite pro Literatų gatvę, o besigrožėdami ištaigingomis Vilniaus bažnyčiomis pakilkite ant Onos bažnyčios stogo ir pasigrožėkite išskirtine panorama. Vasarą pabraidykite Vilnelėje, pasivaikščiokite Neries pakrante ir pasimėgaukite išskirtinai ramia gamtos ir architektūros sinteze Vilniuje.

vilnius-baznycia

Vilnius – vienas didžiausiai besiplečiančių ir augančių miestų Europoje, kuris kasmet kviečia kartu mėgautis dūzgiančiu miestu, visuomet siūlo smagias ir išskirtines iniciatyvas tam, kad tiek antrą kartą apsilankiusiems turistams, tiek Vilniaus gyventojams būtų įdomu, smagu ir gera gyventi Vilniuje!

vilnius-bokstas

Comments

comments