Ekstremalus šuolis su virve. Ką reikia žinoti?

Šuolis su virve ar guma nuo tilto yra laikomas vienas ekstremaliausių išbandymų pasaulyje. Tikriems ekstremalaus laisvalaikio mėgėjams ši pramoga it malonus laisvalaikio prieskonis, o štai kiti šuoliui ruošiasi labai ilgai, o atsistoję ant tilto vis tiek negali suvaldyti jaudulio bei drebančių kojų. Taigi, gavote dovanų puikią dovaną ir nežinote kas Jūsų laukia? Laisvalaikio Dovanos padės pasiruošti šiai smagiai avantiūrai!

suolis-su-virve

  1. Sužinokite daugiau

Pasidomėkite: kur vyks šuolis, kokio aukščio yra tiltas, nuo kurio šoksite, kokie yra pramogos organizatoriai. Taip jausitės saugiau, o atvykus į veiksmo vietą kils mažiau klausimų. Taip pat, būtinai susiraskite informaciją apie organizatorius (tarkime paskyrą socialinėje erdvėje) – pamatysite jau šokusių klientų emocijas ir galėsite lengviau save nuteikti šuoliui.

  1. Tikėkite savimi

Paruoškite save morališkai. Juk kiti nušoka, kodėl Jums turėtų nepavykti? Įkvėpkite save drąsa ir keliaukite į šią pramogą nusiteikę energingai ir pozityviai. Kodėl žmonės taip bijo tokio tipo pramogų? Šuoliai virve ar guma nuo tilto bei šuoliai parašiutu yra gąsdinantis išbandymas, nes ši patirtis nėra prigimtinė. Pirmą kartą šokant organizmas nesupranta, ko tikėtis, o baimės faktorius blokuoja ir neleidžia suvokti, kad visa tai tik pramoga, Jūs esate saugus ir nešokate mirčiai į nasrus.

  1. Domėkitės žmonių patirtimi, o ne mitais

Sklando daugybė istorijų apie šuolius ir jų poveikį organizmui. Tačiau įvairios istorijos, kurias pasakojo „kažkas kažkam“ gali būti sugalvotos tik įbauginimo tiksliais, o nelaimingi atsitikimai dažniausiai vyksta tik tuomet, kai nesilaikoma saugumo nurodymų. Visuomet domėkitės tikrais faktais iš pirmų lūpų!

  1. Šis šuolis – gyvenimo įvykis

Daugumai žmonių šuolis su virve nuo tilto – vienintelė ir nepakartojama patirtis. Dėl to, keliaujant į šią pramogą nuteikite save nuotykiui. Priimkite iššūkį ir įveikite baimę, kurią jaučia daugelis žmonių – baimę gailėtis to, ko nepadarė!

suolis-su-virve1

  1. Pasiimkite draugą!

Jei šoksite vienas ar viena – būtinai keliaukite su draugais – juk palaikymo komanda įkvėps Jus būti dar drąsesniais. Taip pat, būtinai pakvieskite į šią neeilinę pramogą savo artimą draugą ar draugę. Jūs visą gyvenimą atsiminsite tą dieną, kai peržengėte save ir įveikėte baimę!

  1. Pasitikėkite patyrusiais šuolininkais

Dauguma Lietuvoje žinomų šuolininkų yra patyrę ir daug metų šią pramogą organizuojantys ekstremalaus sporto profesionalai. Būkite ramūs ir įdėmiai klausykite visų nurodymų. Pasitikėkite didelę patirtį turinčiais šuolių su virve nuo tilto organizatoriais ir pramogos metu neturėsite nesklandumų!

  1. Dėvėkite patogius rūbus

Labai svarbu, kad šuolio metu jaustumėtės patogiai ir Jūsų nevaržytų, tarkime, nepatogios ar aptemptos kelnės. Dėvėkite sportinius drabužius ir tvirtai užrišamus lengvus sportinius batelius. Taip jausitės patogiai ir neteks šuolio metu galvoti apie aprangą.

  1. Atsargiai, tai gali pavirsti hobiu!

Šuoliai su virve, kaip ir kitos laisvą kritimą suteikiančios pramogos, yra itin ekstremalios, bauginančios, tačiau sukeliančios tikrą adrenalino pliūpsnį, kuris suteikia labai daug energijos, gerų emocijų ir, svarbiausia, noro išmėginti dar!

suolis-su-virve2

Ekstremalios pramogos – neeilinė ir ilgai atmintyje išliksianti dovana. Tai galimybė ne tik padaryti ką nors ne kasdieniško, bet ir įveikti baimę, įrodyti sau pačiam, kad gali būti drąsus, o laisvo kritimo jausmas leis visiškai išsilaisvinti.

Comments

comments