Įspūdingiausi Melagių dienos pokštai

Balandžio 1-ąją dieną, nuo pat akimirkos, kai išlipame iš lovos, ne vienas elgiamės daug atsargiau nei įprastai – juk nežinia, kada gali būti apgautas ar išgąsdintas. Pamiršusiems apie šią neeilinę dieną, apie jos esmę dažnai primenama ne pačiu maloniausiu būdu. Nors daugelis Melagių dienos nelabai mėgstame, prisiekusiems pokštininkams, o pastaraisiais metais ir įvairiems žiniasklaidos kanalams, balandžio 1-oji – tikra šventė. Šįkart papasakosime Jums apie įspūdingiausius visų laikų pokštus.

Melagio diena

Įspūdingiausi melai

Spagečių medis: vienas iš žinomiausių balandžio 1-osios melų buvo paskleistas dar 1957-aisiais metais. BBC „Panorama“ parodė trijų minučių reportažą apie puikų spagečių derlių Pietų Šveicarijoje. Vaizdo medžiagoje buvo vaizduojama šveicarų šeima, nuo spagečių medžio „skinanti“ makaronus, o fone nuskambėjo žodžiai: „Šio patiekalo mėgėjai neras nieko geriau už tikrus, namuose užaugintus spagečius.“ Šimtai žmonių skambino į BBC su klausimu, kaip užsiauginti tokį spagečių medį. BBC į tai atsakė pasiūlymu spagečių saują pamerkti į pomidorų padažą ir tikėtis geriausio.

 

Spalvota televizija: 1962-ųjų balandžio 1-ąją tuomet vienintelis Švedijos televizijos kanalas paskelbė, jog jų „technikos ekspertas“ paskelbs būdą, kaip juodai baltą televiziją paversti spalvota. „Ekspertas“ teigė, jog mokslininkai neseniai ištyrė, kad, uždengus televizoriaus ekraną pėdkelnėmis, šviesa lūš kampu, sukursiančiu spalvas. Daugybė švedų šiandien sakosi prisimenantys, kaip jų tėvai tądien lakstė po namus, ieškodami pėdkelnių, kurias galėtų užklijuoti ant savo televizoriaus ekrano. Iš tiesų spalvota televizija Švedijoje atsidaro 1970-aisiais metais.

Freevector.com nuotr.

Freevector.com nuotr.

Pabaisa Nesė: 1972-ųjų balandžio pirmąją daugybės laikraščių visame pasaulyje antraštėse mirgėjo žinia, jog aptiktas Lochneso pabaisos lavonas. Zoologų iš Jorkšyro zoologijos sodo komanda, ieškojusi Nesės egzistencijos įrodymų, Melagių dienos išvakarėse rado ežero paviršiuje plūduriuojantį pabaisos kūną. Vėliau paaiškėjo, jog visą toną sveriantis gyvis iš tiesų tėra paprastas jūrų dramblys. Vienas iš zoologijos sodo darbuotojų pripažino, jog tai – jo darbas: padvėsęs gyvūnas su nuskustais ūsais ir akmenų prikištais žandais savaitę buvo laikomas sušaldytas, o vėliau įleistas į ežerą kaip tobulas balandžio 1-osios pokštas.

 

Nesvarumo būsena: 1976-ųjų balandžio 1-osios rytą, savo interviu BBC radijui metu, astronomas P. Moore pranešė, jog 9 valandą 47 minutės įvyks retas astronominis įvykis – Plutonas trumpam „pasislėps“ už Jupiterio, o toks planetų išsilygiavimas lems, jog sutriks Žemės gravitacija. Moore patikino klausytojus, jog, tuo metu pašokę į orą, jie patirs sklandymą! Tądien BBC susilaukė šimtų skambučių iš klausytojų, kurie tikino iš tiesų sklandę ore.

 

Mėsainiai kairiarankiams: amerikiečių greito maisto restoranas „Burger King“ 1998-ųjų balandžio 1-ąją paskelbė, jog į meniu įtraukia naują produktą – „Whopper“ mėsainį kairiarankiams. Specialiai sukurtame mėsainyje ingredinetai buvo identiški paprastam, tačiau pasukti 180 laipsnių. Tądien tūkstančiai restoranų lankytojų užsisakė „naująjį“ sumuštinį, daugybė prašė ir senosios „dešiniarankiškos“ versijos.

Pictures.4ever.eu nuotr.

Pictures.4ever.eu nuotr.

Linkime Jums neprararasti budrumo ir nepasiduoti balandžio 1-osios melagiams, o tiems, kurie „užkibs“, siūlome tiesiog pasijuokti iš savęs – juk juoktis sveika!

Per šią melagių dieną apgaudinėkite išradingai – stebinkite dar negirdėtomis pramogomis:

Melagių dienos pokštai

 

Comments

comments