Kalėdos. Kaip sukurti džiaugsmą?

Nors visi žinome pasakymą, jog ,,Kalėdos – stebuklų metas”, daugybė žmonių praleidžia progą pamatyti stebuklus. Šiuo laikotarpiu mūsų galvose sukasi begalė minčių. Dovanų rinkimas ir pirkimas užtrunka ne vieną dieną. Patiriame nemažai streso, norėdami pradžiuginti savo artimuosius, tačiau reiktų sustoti ir pagalvoti, jog mūsų laikas ir dėmesys yra tiek pat svarbūs. Todėl norint sukurti džiaugsmą ir pagaliau patirti kalėdinius stebuklus galima džiuginant šeimą savo dėmesiu ir linksmai praleidžiant laiką kartu. Taigi pateikiame kelias idėjas, ką galima nuveikti kalėdiniu laikotarpiu.

Advento kalendorius

Belaukiant Kalėdų su šeima galite pasigaminti advento kalendorių. Smagiai praleisite laiką tiek kurdami advento kalendorių, tiek jį naudodami. Į advento kalendoriu galima dėti ne tik daiktus, saldainius, tai gali būti ir gražūs palinkėjimai ar linksmos užduotys kiekvienai dienai. Pavyzdžiui: ,,Šypsenų diena”, šią dieną reiktų stengtis kuo daugiau šypsotis. Jūsų pagamintas advento kalendorius galėtų būti viena iš namų papuošimo detalių.

Namų papuošimai

Kalėdinis namų dekoras suteikia jaukumo, tad jo pamiršti tikrai nereikėtų. Į šį procesą taip pat galima įtraukti visą šeimą ir puošti namus visiems kartu! Pasigaminkite originalių, gražių papuošimų tokių kaip: snaigutės, girliandos, eglutės žaisliukai ar vainikai. Išlaisvinkite vaizduotę ir sukurkite savo papuošimus, tegul Kalėdų laukimas būna pilnas kūrybiškų sprendimų namuose. Ruoškitės kalėdiniam laikotarpiui kartu, tai pavers Kalėdų laukimą ypatingu laiku.

Kalėdinės atvirutės

Kalėdines dovanas papildykite rankų darbo atvirutėmis. Atviručių gaminimo dirbtuvės namuose bus puiki pramoga visai šeimai, o originali, jūsų rankomis gaminta atvirutė Kalėdinę dovaną pavers dar labiau išskirtine. Belaukiant Kalėdų kartu su visa šeima tapkite „Kalėdų elfais“ ir sukurkite originalias Kalėdines atvirutes: nupieškite, apklijuokite, papuoškite džiovintais lapais ar gėlėmis, įdėkite visas savo kūrybines galias ir nusiųskite jas savo bičiuliams, mylimiems žmonėms.

Kalėdinė fotosesija

Kalėdinė fotosesija gali tapti Jūsų šeimos tradicija. Ją galite atlikti pas profesionalų fotografą arba tiesiog patys namuose. Kiekvienais metais galima sugalvoti įdomias temas kaip pavyzdžiu: kalėdiniai filmai, kalėdų senelio elniai, elfai ir panašiai. Vėliau galite daryti Kalėdinių fotosesijų peržiūras, pasidalinti jomis socialiniuose tinkluose arba atspausdintas nuotraukas galite siųsti kaip Kalėdinius atvirukus.

Filmų vakaras 

Kalėdų laikotarpis neįsivaizduojamas filmų. Jei ieškote ką nuveikti kartu su šeima namuose – pasidarykite filmų vakarą. Jei norite, jog filmų vakaras būtų dar įdomesnis, prieš tai galite pasistatyti fortą iš paklodžių, pagalvių ir iš ko tik sugalvosite. Pasiimkite skanėstų ir mėgaukitės jaukiais, kalėdinę dvasią pakeliančiais filmais.

Kalėdinių filmų TOP 5 (jei ir matėte šiuos filmus, Kalėdos – puikus metas pažiūrėti juos dar kartą :)):
> „Vienas Namuose“ visos dalys
> „Haris Poteris“ visos dalys
> „Narnijos Kronikos“
> „Tegyvuoja Meilė“
> „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“

Gaminkite

Pagalvojus apie Kalėdas ne vienas iš mūsų pagalvojame ir apie skanėstus. Taigi, su šeima galite pabandyti pagaminti Kalėdinių sausainių, pastatyti imbierinių sausainių namelį, jį pagražinti įvairiaspalviu glajumi, o gal net ir surengti gaminimo varžybas. Tegul namai pakvimpa imbieriniais sausainais, o virtuvė tampa jūsų kulinarinių eksperimentų erdve.

Eglutės puošimas

Tai viena svarbiausių kalėdinių tradicijų, su šeimos nariais galite pamėginti pasigaminti savo žaisliukus, girliandas ar kitokius papuošimus. Pasidarykite kakavos, įsijunkite kalėdines dainas. Eglutės puošimą paverskite maža švente: šokite, dainuokite, juokitės, bendraukite. Tokie momentai atminyje išliks dar ilgai.

Pramogaukite lauke

Reikia nepamiršti, jog grynas oras yra labai svarbus, todėl su artimaisais pramogauti galima ir lauke, jei oras tikamas. Pastatykite besmegenį, uždėkite jam kepure, papuoškite. Čiuožinėkite rogutėmis, darykite sniego angelus. Pasidžiaukime sniegu ir žiema – juk tai būna taip trumpai (Norime tik priminti, kad siaučiant pandemijai lauke turite leisti laisvalaikį atsakingai: nesibūriuoti, dėvėti apsaugines kaukes).

Kalėdinį laiką leiskite su artimaisiais. Kiekvienas norime nustebinti juos nuostabiomis dovanomis, todėl didelę dalį laiko prašvaistome prekybos centruose, kuomet visą dėmesį galėtumėme skirti šiltiems pokalbiams, juokui – šeimai. Jei norite šį laikotarpį kurti džiaugsmą su artimaisiais, dovanomis galite pasirūpinti iš namų, užsukę į www.laisvalaikiodovanos.lt. Čia rasite mielą staigmeną kiekvienam artimam žmogui.

Comments

comments