Ekspertų išbandyta: šaudymas į skrendančias lėkštutes

„Geras! Labai patiko! Būtinai reikės grįžti ir dar kartą pamiklinti akį ir pramankštinti taiklumą!“ Taip kalbėjo „Laisvalaikio Dovanų“ ekspertai išbandę šaudymą į skriejančias lėkštutes „GunsTalk.lt“ šaudymo centre. Tikime, kad taip jaučiasi visi, bent kartą išbandę šią puikią, azartišką pramogą.

saudymas i lekstutes komanda

Šaudymas į judančius objektus egzistuoja jau labai senai – tai buvo karių taiklumo išbandymas. O būtent šaudymas į skrendančias lėkštutes išpopuliarėjo XIX amžiuje. Pradžioje aukštuomenės atstovai šaudydavo į skrendančius balandžius, vėliau juos pakeitė molinės lėkštutės. Dėl to šauliai skriejančias lėkštutes vadina moliniais balandžiais.

saudymas i lekstutes saulys

Tik atvykus į šaudymo centrą mus pasitiko šūvių garsai – „GunsTalk.lt“ šaudykloje jėgas gali išmėginti tiek pradedantieji, susipažinti su šiuo sportu norintys azartiškų patirčių mėgėjai, tiek profesionalai, jau savo ginklus turintys ir šį sportą dievinantys šauliai. Kol laukėme instruktažo apsižvalgėme šaudykloje. Didelėje teritorijoje šauliai gali pramogauti ne tik šaudydami į skriejančias lėkštutes, bet ir šaudyti į taikinius su įvairaus kalibro ginklais.

saudymas i lekstutes sauliai

Ilgai netrukus instruktorius pradėjo pasakoti apie ginklus, jo specifikaciją, šaudymo į lėkštutes ypatybes ir svarbiausia – saugumą, juk šaudėme su tikrais ginklais ir tikrais šoviniais! Taip pat, iš arti apžiūrėjome ir mūsų taikinius – molines lėkštutes – tai delno dydžio lėkštės, kurios yra nudažytos ryškia oranžine spalva, tai leido lengvai pamatyti taikinį tolumoje. Iš toli stebėjome ir įrenginius, kurie sviedžia lėkštutes į orą. Lėkštutės paleidžiamos skristi iš įvairiose vietose pastatytų įrenginių, dėl to šaudymo procesas tampa dar įdomesnis ir sudėtingesnis!

saudymas i lekstutes soviniai

Išklausius visą instruktažą užsidėjome garsą izoliuojančias ausines, liemenes, kurių kišenėse barškėjo krūva šovinių ir su lygiavamzdžiais šautuvais išsirikiavome „ugnies“ zonoje, kurioje jau ruošiamės pirmiesiems šūviams. Vienu metu šaudymo zonoje į lėkštę galima šauti vienam asmeniui, dėl to būnat kompanijoje tenka šiek tiek palaukti. O tai dar geriau! Gali stebėti kito žmogaus techniką ir geriau pasiruošti šūviui. Pataikyti nėra labai paprasta, bet su profesionalaus instruktoriaus pagalba ir stipriu susikaupimu šaudymo pabaigoje džiaugsitės gerais rezultatais!saudymas i lekstutes dovana

Šaudymas į skrendančias lėkštutes – smagi pramoga, puikiai tinkanti tiek individualiai pramogauti, tiek linksmai leisti laiką draugų kompanijoje! Nė karto nelaikiusiems ginklo rankoje – bus įdomi ir smagi pažintis, o jau šaudymą bandžiusiems – taiklumo patikrinimas ir įgūdžių išbandymas. Rekomenduojame!

Comments

comments