Šuolis parašiutu su instruktoriumi – 30 sek. mėgavimosi laisvu kritimu

„Tai privalo išbandyti kiekvienas – iš karto po šuolio parašiutu kalbėjo LaisvalaikioDovanos.lt Dovanų agentas. – Tereikia pamiršti savo baimes ir pasiryžti patirti nepamirštamus įspūdžius danguje“.

Šuolis parašiutuĮ Kyviškes, kur įsikūręs Vilniaus parašiutininkų klubas, Dovanų agentas atvyko vieną gražų šeštadienio rytą. 9:30 val. prasidėjo instruktažas, o jau 10:15 val. šuolis buvo atliktas. „Tai yra lengviausias būdas pajusti laisvo kritimo jausmą mažiausiai laiko skiriant pasiruošimui“ – sako Dovanų agentas.

LaisvalaikioDovanos.lt Dovanų agento misija įvykdyta: 10 min. instruktažas, 20 min. kilimas lėktuvu į 3 km aukštį, šuolis, 30 sek. laisvas kritimas, kelios minutės mėgavimosi apylinkių vaizdais ir visą dieną jaučiamas adrenalino antplūdis. Štai toks nepakartojamas yra šuolis parašiutu. Sakoma, kad kartą išbandęs šuolį parašiutu, norėsi dar ir dar. Dovanų agentas pritariamai linksi galvą ir jau planuoja šuolį parašiutu be instruktoriaus.

Apie šuolį „Tandemu“

Toks šokinėjimo su parašiutu būdas praktikuojamas jau apie 10-12 metų. Per tą laiką sukurta ir išbandyta speciali įranga, leidžianti saugiai patirti nepaprastą nuotykį.

Jums reikės išklausyti tik 10 minučių trunkantį instruktažą, kurio metu sužinosite, kaip elgtis lėktuve, kaip iš jo iššokti ir kuo užsiimti laisvai krentant bei sklendžiant parašiutu. Kadangi iš lėktuvo iššoksite ir vėliau visą kelią iki žemės būsite kartu su labai patyrusiu parašiutizmo instruktoriumi, Jums nėra būtina žinoti daugumos kitokiu būdu šokantiems su parašiutu reikalingų dalykų.

Šuolio metu Jūs vilkėsite specialią diržų sistemą, kuri bus pritvirtinta prie instruktoriaus. Kartu su instruktoriumi šoksite „sparno” tipo parašiutu, specialiai pritaikytu tandeminiams šuoliams. Tokie parašiutai yra papildomai sustiprinti ir yra pakankamai dideli, kad išlaikytų du žmones.

Į 3000 metrų aukštį klubo lėktuvas AN-2 arba Cessna. Jus ir kitus parašiutininkus lėktuvas pakels per 20 minučių. Iššokę iš lėktuvo, kartu su instruktoriumi 200 kilometrų per valandą greičiu laisvai krisite apie 30 sekundžių.
1500 metrų aukštyje instruktorius išskleis parašiutą ir Jūs maždaug 5 minutes sklęsite  žemyn. Kadangi nuo pat iššokimo iš lėktuvo iki nusileidimo instruktorius rūpinsis skrydžiu, Jūs neturėsite jokių rūpesčių ir galėsite džiaugtis šuoliu.

Comments

comments