Kur švęsti Jonines?

Daugelis mūsų Jonines (arba Rasas) paprastai švenčiame prie ežero draugų kompanijoje. Kad ir kaip tai būtų smagu, tačiau tam juk skirta visa vasara, o Joninės, kurios tokios turtingos įvairiausių papročių, yra puiki proga išmėginti ką nors naujo! Tad tiems, kurie ieško, kur šiais metais ieškoti paparčio žiedo ir plukdyti vainikėlius, šiandien pristatome 5 Joninių šventes, kuriose visa galva pasinersite į senąją kultūrą ir tradicijas!

iStock_000001761543Small

Rasos šventė ir Joninės Šventojoje

Ilgąjį savaitgalį planuojate praleisti pajūryje? Tuomet Joninių šventės toli ieškoti tikrai nereikės: Šventojoje birželio 23-iąją vyks net dvi šventės, iš kurių galėsite pasirinkti tą, kuri labiau atitinka Jūsų skonį. Žemaičių Alkos kalne, šalia pagoniškos šventavietės, vyks Rasos šventė – čia galėsite pasinerti į tikras senovės tradicijas: bus pinami vainikai, deginami laužai, buriama, pasitinkama tekanti saulė. Šventosios miestelio žvejybos uoste vyks jau šiek tiek kitokia Joninių šventė. Čia bus sveikinami Jonai ir Janinos, gerą nuotaiką garantuos koncertai, išvysite įspūdingą laivų ugnies paradą, o vakarą žadama vainikuoti šventiniais fejerverkais.

Renginys vyks birželio 23 d.

Skaitykite daugiau

Rasos šventė Kernavėje

Rasų šventę tradiciškai paminėti kviečia ir Kernavė. Piliakalniuose ir prie Neries upės skambės liaudiška muzika, dalyvių laukia žaidimai ir burtai, aukojimas Aukure, didžiojo Joninių laužo deginimas, vainikų plukdymas, prausimasis rasa ir kitos pagoniškos Rasų tradicijos. Miestelio scenoje visą dieną skambės gyvai atliekami įvairiausių liaudies kapelų bei muzikos ansamblių kūriniai. Be to, miestelyje rasite ir mugę – čia galėsite įsigyti amatininkų bei tautodailininkų darbų, o pasistiprinti galėsite skanaudami kulinarinio paveldo puoselėtojų pagamintų tradicinių valgių!

Renginys vyks birželio 23 d.

Skaitykite daugiau

Donnanphoto.com nuotr.

Donnanphoto.com nuotr.

Joninių šventė Trakų Vokėje

Sostinės gyventojams ir svečiams, kurie ieško Joninių šėlsmo, tačiau nenori labai nutolti nuo miesto, siūlome apsilankyti Trakų Vokės dvaro sodyboje – čia visų Jonų, Janinų ir jiems prijaučiančių lauks graži šventė. Nuostabioje Trakų Vokės dvaro aplinkoje susibūrę svečiai degins laužus, pins vainikus, vyks orientacinės paparčio žiedo paieškos varžybos, svečiai turės galimybę pajodinėti žirgais. Linksmai pašėlti dalyviai galės besimokydami linijinių šokių ir, be abejo, šventės nuotaiką palaikys įvairūs muzikos ansambliai. Naktį šventės dalyvių lauks įspūdingas ugnies šou!

Renginys vyks birželio 23 d.

Skaitykite daugiau

Ilgas Joninių savaitgalis Neringoje

Neringoje linksmybės prasideda nuo pat penktadienio! 20-24 d. čia vyks tarptautinis folkloro festivalis, subursiantis ne tik daugybę kolektyvų iš visos Lietuvos, tačiau ir svečių iš Vokietijos, Baltarusijos, Latvijos. Kolektyvai šoks, dainuos ir pristatys savo kulinarinį paveldą. Joninių išvakarėse, festivalio dalyviai ir svečiai pasiners į senąsias tradicijas – Tylos slėnyje bus renkamos žolės ir gėlės, pinami vainikai. Sutemus vyks įspūdinga eisena su fakelais nuo Parnidžio kopos iki Nidos prieplaukos, kur visų, norinčių linksmintis iki aušros, lauks Joninių koncertas.

Renginys vyks birželio 20-24 d.

Skaitykite daugiau

Joninių šventė Šiauliuose

Šiauliečiai ir miesto svečiai per šias Jonines vainikus plukdys Rėkyvos ežere. Šventės metu bus tradiciškai sveikinami Jonai ir Janinos, pinami vainikai, ieškoma paparčio žiedo, žinoma, nebus apsieita ir be didžiojo Joninių laužo. Tiek didelių, tiek mažų šventės dalyvių lauks įvairiausi užsiėmimai, vyks tautodailininkų mugė. Muzikinį frontą palaikys ne tik folkloro ansambliai, tačiau ir Lietuvos pop muzikos grupės ir atlikėjai, o vakarą vainikuos fejerverkai ir diskoteka. Net didžiausiems šėliotojams veiksmo tikrai užteks!

Renginys vyks birželio 23 d.

Skaitykite daugiau

Eofdreams.com nuotr.

Eofdreams.com nuotr.

O kur Jonines planuojate švęsti Jūs? Pasidalinkite savo Joninių idėjomis bei šventės vietomis!

 

Ieškote dovanos Jonui ar Janinai? Joninių proga nustebinkite įspūdžio dovana!

 

Joninių dovanos

 

Comments

comments