Velykos 2021: 3 receptai šventiniam stalui

Gyvename sudėtingu laikotarpiu ir susėsti prie plataus stalo kartu su visais brangiais žmonėmis, giminaičiais negalime. Tačiau net ir būnant mažame rate galime susikurti Velykų šventinę nuotaiką ir taip nors  trumpam pamiršti negandas. O juk pakilią nuotaiką visuomet užtikrina gardus ir gražiai patiektas maistas! Tad siūlome jums šventinį meniu: užkandį, pagrindinį patiekalą ir desertą, kurie papuoš stalą ir užpildys plačia skonių gama. Raitojamės rankoves, užsirišame prijuostę ir pirmyn – tegul šios Velykos būna kaip niekad gardžios!

Šventinis Velykų stalas.

UŽKANDIS: ĮDARYTI KIAUŠINIAI SU AGURKĖLIAIS

Kokios Velykos be pagrindinio šios šventės akcento – kiaušinio. Todėl šventinius pietus ir siūlome pradėti būtent nuo jų!

Reikės:

  • 6 kietai virtų kiaušinių
  • 1 v. š. majonezo
  • 1 a.š. garstyčių
  • 2 v.š. smulkintų raugintų agurkėlių
  • 1 v.š. smulkintų krapų
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Kiaušinius perpjaukite pusiau. Trynius sutrinkite su majonezu, garstyčiomis, įmaišykite raugintus agurkėlius, pagardinkite druska, pipirais ir krapais. Serviruokite žalumynais nuklotoje lėkštėje. Papildomai galite užbarstyti smulkių krapų šakelių.

Kiaušinių receptai Velykoms.

PAGRINDINIS: AZIJĄ PRIMENANTIS KEPTAS VIŠČIUKAS

Turbūt nėra šventiškesnio patiekalo nei keptas viščiukas. O ir pats gaminimo procesas nėra sudėtingas. Šįkart tradicinę keptą viščiuką siūlome pagardinti laimu ir lipnia glazūra. Nauji skonių atradimai ir gardžios Velykos – garantuoti! 

Reikės:

  • Viščiuko (apie 2kg)
  • 4 žaliųjų citrinų
  • 8 česnako skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • Imbiero šaknies (maždaug nykščio dydžio)
  • Ryšulėlio kalendros
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 1 v.š. žuvies padažo

Gaminimas:

Į kepimo skardą įspauskite žaliosios citrinos sultis į dubenėlį. Likusias puseles sudėkite į viščiuko vidų kartu su puse smulkintos aitriosios paprikos, keturias česnako skilteles, puse imbiero ir puse kalendros. Patupdykite viščiuką į kepimo skardą ir kepkite apie valandą 190°C įkaitintoje orkaitėje. 

Kol viščiukas kepa – pasiruoškite glazūrą. Česnaką, likusią aitriąją papirką ir imbierą, kalendrą, cukrų ir žuvies padažą sutrinkite iki vientisos masės kartu su žaliosios citrinos sultimis. Gautą masę kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Praėjus valandai, kai viščiukas kepa, apliekite jį išvirta glazūra ir kepkite dar 45 min. Jei pradės smarkiai ruduoti – apdenkite folija. Iškeptą viščiuką patiekite su mėgstamu garnyru. Nepamirškite daržovių!

Pagrindinis patiekalas Velykų stalui

DESERTAS: SŪRIO PYRAGAS STIKLINĖSE

Toks desertas ne tik labai gardus, bet ir papuoš kiekvieno stalą! O svarbiausia, tokius pyragėlius stiklinėse galite pasiruošti greitai dar šventės išvakarėse.

Reikės:

  • 125 g mėgstamų sausainių 
  • 50 g išlydyto sviesto
  • 225 g kreminio sūrio
  • 250 ml plakamosios grietinėlės
  • 100 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 citrinos žievelės
  • Papuošimui: šaldytų arba šviežių uogų, mėtos šakelės

Gaminimas:

Sausainius sutrinkite į trupinius ir sumaišykite su sviestu. Lygiomis dalimis paskirstykite stiklinėse ir šaukšto pagalba šiek tiek paspauskite. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite kremą. 

Kreminį sūrį išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele. Kitame dubenyje išplakite grietinėlę. Ją dalimis atsargiai įmaišykite į kreminio sūrio masę. Gautą kremą paskirstykite stiklinėse. Puoškite mėgstamomis uogomis, mėtomis. Galite užtarkuoti šokolado, pabarstyti kakava ar sausainių trupiniais. Paruoštus desertus vienai valandai palikite šaldytuve arba pasiruoškite iš vakaro ir skanaukite kitą dieną! 

Šventinis desertas Velykoms

Svarbiausias šventės akcentas – laikas kartu. Tad ruošdami šventinį stalą pasikvieskite į pagalbą šeimos narius! Tegul šios Velykos Jums būna šiltos, saulėtos ir jaukios! O jei norisi palepinti save ar mylimus žmones, nepamirškite, kad geriausios dovanos – tai įspūdžiai ir emocijos!

Comments

comments