Iššūkis gurmanams – vakarienė Galvės ežero dugne

Tai buvo Balandžio 1-osios pokštas!

 

Vakarieniauti namuose – nuobodu. Vakarienė tamsoje ar pakilus į 50 m aukštį taip pat jau nebe naujiena. Išrankiems restoranų ieškotojams šiandien pristatoma nauja galimybė – ekstremali vakarienė Galvės ežero dugne.

Povandeninis restoranas Galves ezere

Povandeninio restorano platforma

 

Ieškant vietos povandeniniam restoranui, reikalavimų buvo nedaug: tinkamas gylis (ne mažiau nei 25 m) bei skaidrus ežero vanduo. Galvės ežeras puikiai tiko vakarienių organizavimui – po išsamių tyrimų paaiškėjo, jog Galvės ežere stiklinė povandeninio restorano kapsulė pilnai panirs, švarus vanduo leis vakarienės dalyviams pasigėrėti povandeninio pasaulio grožiu, o lygus ežero dugnas garantuos stabilų kapsulės nusileidimą. Gavus savivaldybės leidimus, nuo 2013 m. pavasario buvo pradėti povandeninio restorano platformos statymo darbai bei stiklinės kapsulės gamyba.

 

 

Per kiek mažiau nei metus prie pagrindinio Trakų salos pilies tilto buvo sumontuota platforma, nuo kurios vykdomi stiklinės kapsulės nuleidimo į ežero dugną darbai. Ežero gylis toje vietoje siekia apie 25 m, tad stiklinis gaubtas pilnai panyra po vandeniu.

 

Stikliniame gaubte sumontuotas vienas staliukas su kėdėmis, apšvietimas. Vakarieniauti po vandeniu vienu metu galima 4 asmenims, bendras dalyvių svoris turi neviršyti 350 kg. Pagrindiniai reikalavimai vakarienės dalyviams – neturėti uždarų patalpų baimės bei nesirgti jūros liga.

 

Vakarienė 25 m gylyje

 

Į atidarytą gaubtą yra įleidžiami vakarienės dalyviai, jie saugiau pasodinami prie staliuko bei apjuosiami saugos diržais. Gaubtas sandariai uždaromas, deguonies stiklinėje kapsulėje užtektų 3 valandoms, tačiau vakarienė saugumo sumetimais vyksta apie 60 minučių.

Restoranas po vandeniu

Stiklinei kapsulei nusileidus ant ežero dugno, prasideda ekstremalų verta vakarienė. Patiekiami užkandžiai, pagrindinis patiekalas (žuvis arba mėsa) bei desertas. Vakarienės metu naudojami tikri stalo indai bei įrankiai, tad jokių palengvinimų restorano svečiams nėra.

 

Skaidrus kapsulės stiklas leidžia gėrėtis povandeninės floros bei faunos grožiu, o povandeniniame restorane skambanti rami muzika sukuria itin malonią atmosferą.

 

Pramogos dalyvių įspūdžiai

 

Balandžio 1-ąją pirmieji ekstremalai jau išbandė naująją gurmanišką pramogą – jiems buvo suorganizuoti pusryčiai po vandeniu.

 

Buvo šiek tiek baisu – ypač, kai gaubtas pilnai paniro po vandeniu ir jį apsupo žuvytės. Tačiau apsipratus su keistu vidiniu jausmu, buvo galima pasimėgauti maistu bei pirmą kartą matomais tokiais povandeniniais vaizdais!“, – povandeninių pusryčių įspūdžiais dalijosi Mantas. „Keisčiausias buvo lengvas, vos juntamas kapsulės siūbavimas,“ – toliau įspūdžius pasakojo Jolita.

 

Pristatome naują pramogą išskirtinių gurmaniškų įspūdžių mėgėjams, –  džiaugiasi bilietus platinančios įmonės LaisvalaikioDovanos.lt vadovas Aurimas Mažylis. – Šį kartą lietuviai pirmieji gali pajusti povandeninės vakarienės pojūčius, nes niekur kitur tokia pramoga neorganizuojama“.

 

Ekstremalios vakarienės nuo rytojaus organizuojamos kasdien 16, 17:30 ir 19 val. Išbandyti naująją pramogą gali ne jaunesni nei 18 m. asmenys, ekstremaliems įspūdžiams nepagailėję 150 Lt.

 

Comments

comments