7 keisti, tačiau gardūs maisto deriniai

Nuolatos ieškai naujų skonių? O gal turi kokį nors ypatingai mėgstamą maisto produktų derinį, dėl kurio tave visi laiko keistuoliu? Nesijaudink, tokių keistuolių pasaulyje yra tikrai nemažai! Šįkart pristatysime 7 netradicinius, tačiau gardžius maisto derinius, kurių tiesiog būtina paragauti kiekvienam tikram virtuvės eksperimentatoriui.

1. Gruzdintos bulvytės ir pieno kokteilis

Jei esi saldžiai sūrių kombinacijų mėgėjas, privalai tai pabandyti – pamirkyk bulvytę savo pieno kokteilyje ir paragauk. Iš pradžių gali pasirodyti keistoka, tačiau ne vienas išmėginęs tvirtina, jog tai – vienas puikiausių gardžių ir paprastų atradimų.

1

2. Ikrai ir baltasis šokoladas

Skamba… šlykščiai? O iš tiesų šio derinio gardumas netgi yra įrodytas moksliškai! Maisto mokslininkai atlieka įvairius derinimo tyrimus, siekdami sukurti naujų, unikalių patiekalų, o šie du produktai dera dėl didelio aminų kiekio juose.

bigstock-Black-caviar-on-wood-cup-close-163503683. Rūkytas ungurys ir arbūzas

Šiame neįsivaizduojamame derinyje tiesiog tobulai susilieja intensyvus, riebokas rūkyto ungurio ir švelnus sultingo arbūzo skonis. Šį gurmanišką derinį galite pagardinti ir keliomis avietėmis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Juodasis šokoladas ir parmezanas

Esame pripratę derinti vyną ir šokoladą arba vyną ir sūrį, tačiau ne šokoladą ir sūrį… Šį keistą derinį, kaip ir baltojo šokolado su ikrais, atrado mokslininkai. Kartus šokoladas ir šiek tiek aštrokas parmezano sūris – tikras malonumas nuo kasdienių skonių pavargusiems receptoriams!

dark-chocolate2

5. Plakta kiaušinienė ir uogienė

Tai – netikėtas ir puikus derinys pusryčiams. Kam valgyti kiaušinienę ir skrudintą duoną su uogiene atskirai, jei šiuos abu gardžius patiekalus galima sujungti į vieną, netradicišką, bet ne mažiau gardų?

scrambled-eggs

6. Agurkėlių marinatas ir viskis

Ieškai kažko naujo vakarėliui šį savaitgalį? Agurkėlių marinatas (druskos, ne acto!) ir viskis yra būtent tai, ko tau reikia! Šį derinį reikia vartoti išgeriant „šotą“ viskio ir užsigeriant „šotu“ agurkėlių marinato. Marinato sūrumas padės nuplauti deginantį viskio skonį. Be to, druskos marinatas yra vienas iš pagirių „gydymo“ būdų, tad galbūt ryte ir pats atsibusi šviežias kaip agurkėlis.

pickles

7. Vištiena ir vafliai

Valgome vištieną su obuoliais, vynuogėmis, kai kas – su sausainėliais, tad kodėl jos nevalgyti kartu su vafliu?  Manoma, kad šis derinys atsirado XX a. viduryje, Los Andžele, kur tuo metu ypatingai populiarūs buvo džiazo klubai. Sakoma, jog vidury nakties darbą baigę muzikantai eidavo valgyti vakarienės – vištienos – ir pusryčių – vaflių – vienu kartu.

ua-chicken-cooked-in-ale-1343O kokius neįtikėtinus produktų derinius mėgsti tu? Pasidalink!

Džiuginkite gurmaniškomis dovanomis:

Dovanos gurmanams

Comments

comments