Ekspertų išbandyta: gurmanų oazė „Masters of Cheese“

Tik pravėrus sūrio ir vyno namų „Masters of Cheese“ duris pasijusite it nusikėlę į svajingą Prancūziją ar gurmanišką Italiją. Visur gausybė sūrių rūšių ir išskirtinis vynų pasirinkimas. Būtent čia ne tik sužinojome daug apie vyną, bet ir įdomiai bei, žinoma, skaniai praleidome vakarą.

Jauki atmosfera

Turbūt sutiksite, jog labai didelę reikšmę turi pramogos vieta ir atmosfera. „Masters of Cheese“ kuria tai, apie ką tik galima pasvajoti. Įžengus į sūrio namus visą miesto šurmulį ir lekiantį ritmą paliekame užnugaryje ir suprantame, kad čia lauks jaukus, neįpareigojantis, bet tikrai įdomus vakaras. Gausybė vynų, su didele meile surinkti sūriai iš viso pasaulio ir jaukus vakaras. Toks, koks būtų susitikus su senai matytais draugais.

Profesionalumas kitaip

„Masters of Cheese“ vyno ir sūrio degustacijos yra kitokios – čia niekada nebus sausos teorijos, tačiau įdomių faktų tikrai sužinosite. Nesijausite lyg paskaitoje – čia bus tik nuoširdus pašnekesys. Čia netrūks juoko, įžvalgų, o į visus klausimus bus atsakyta nuoširdžiai. Vyno istorija pateikiama taip, kad laikas prabėgs nepastebimai, o dėmesys leis visiškai atsiriboti nuo rūpesčių ir mėgautis gurmaniška akimirka.

Ragauti skoniai

Būtent šios degustacijos metu ragavome vynus iš Prancūzijos, Bordo regiono. „Masters of Cheese“ degustacijos ypatingos ir tuo, jog yra dinamiškos ir kaskart su vis naujomis idėjomis bei skoniais. Degustacijos metu bandėme pažinti skonius pasitelkiant pagrindinius degustavimo žingsnius: gėrimo išvaizdą (spalva, skaidrumas, tirštumas), kvapą (atsiskleidžiantys aromatai, intensyvumas) bei skonį (kokius skonius ir kokią skonio struktūrą jaučiame). Ragaudami, vertindami ir žaisdami su savo skonio receptoriais galėjome bent akimirkai pasijusti lyg tikri vyno ekspertai – Someljė. Taip pat degustacijos metu sužinojome, kaip priderinti prie vyno tinkamą sūrį, kaip nepasimesti prie vynų lentynos ir vakarui išsirinkti tikrai to, ko norime. Supratome, jog vynas labai įdomus produktas, kurio ragavimas – intelektualus menas.

Puikus vakaras „Masters of Cheese“ baigėsi besišnekučiuojat apie vyno įdomybes ir sūrio subtilybes. Nors degustacijos metu sužinojome labai daug, tikrai norėtume grįžti dar kartą, juk vyno ir sūrio istorija – neišsemiama.

Comments

comments